Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A negyedik

A negyedik

Unikornis

2021. augusztus 07. - DarkVoid

Benézted, hogy ez az unikornis...

Csak a faszbúk megzuckerelt az előző, szárnyal lóról szóló poszt miatt, úgyhogy most unikornis lesz.

unikorn.jpeg

Oké, értem: az előző unikornisos poszt kicsit túl technikai lett és a benne bemutatott módszerek inkább szólnak jól képzett paranoidoknak, mint felhasználóknak. Ezt most részben igyekszem orvosolni (majd kitérek arra, hogy miért csak részben). Viszont ha már felhasználók és unikornis, akkor némi gondolatébresztő is bekerül ebbe a czikkbe.

Ha egy görbehátú kocka vagy, görgess lejjebb és nézd meg, milyen szűrési feltételeket kell beállítani a gateway-en. Ha más is érdekel, akkor érdemes elolvasni a következő három fejezetet is:

Elmondatlan történetek, avagy a magát függetlennek mondó sajtó a rossz kérdésekre keresi a választ, miközben az igazi kérdéseket nagyvonalúan elfelejti feltenni: 

Untold 1 -A félelem bére

Mennyiért retteg állampolgáraitól alattvalóitól a mi szeretett kormányunk és főként a mégjobban szeretett istencsászárunk? Azaz a keményen dolgozó kisemberek mennyi adóforintja veszíti el közpénz jellegét, ha a Vitya elolvasná a feleségemmel folytatott sextingemet?

A New York Times megszerzett - még 2016-ban - egy NSO által készített árajánlatot, ami betekintést enged az unikornis licenszelési költségeibe. A NYTimes cikke szerint:

- 500000 dollár a kémprogram telepítésének költsége - ez 150 043 000 forint.
- 650000 dodóba kerül 10 androidos, vagy ájfónos licensz, azaz 10 droidos vagy almás telefon megfigyelése (195 559 000 HUF)

Ha ez nem lenne elég, akkor:

- 800000 dollárért (240 668 000 HUF) 100 további készüléket,
- 500000 dolcsiért (150 043 000 HUF) 50 további készüléket,
- 150000 kapitalista valutáért (45 129 000 HUF) pedig 20 további készüléket lehet megfigyelni.

Ha 10-nél több felforgató, imperialista ellenforradalmárt kellene megfigyelni. Nem kis összegek - ebből sok stadionra és kemikáliákkal turbózott melegpartira, esetleg jachtos kurvázásra futja - de ha a nép (az istenadta) öntudatát megzavarják a Hanyatló Nyugat(tm) eszméi, akkor nagy vezérünk nem sajnálja a pénz(eme)t.

thanos.jpg

Udvari narkóbáró (NERkóbáró), vagy csak szerencséje volt...

Itt érdemes ismét megemlíteni, amire már az előző posztban utaltam: mivel a licenszek száma korlátozott, ezért nem lehet egyszerre akármennyi eszközt megfigyelni. Ha pedig a licenszek ártalmas eszméket terjesztő üzletemberekre, újságírókra, ellenzékiekre mennek el, akkor az azt jelenti, hogy elfogytak a bűnözők az országban?

Csak mert szerintem akadnak olyanok, akikkel szemben indokolt lehet az unikornis alkalmazása. Felmerül tehát a hatósági intézkedés elmulasztásának gyanúja, amennyiben nem kizárt, hogy egy ügyvéd, vagy egy újságró üzeneteiért cserébe a birodalom futni hagyott akár egyetlen maffiózót is.

Untold 2 - Hamis okozat

Érdekes az is, hogy a szabad sajtó maradéka azon csámcsog, hogy a Magyar Galaktikus Birodalomban bírói végzés helyett miniszteri engedély is elég a titkos adatgyűjtéshez.

Ezzel több probléma van: a legfőbb, hogy alapvetően nem azt kellene kérdezni, hogy ki engedélyezi a megfigyelést, hanem hogy ki kéri az engedélyt (vagy utasítja az engedélykérőt): kevéssé valószínű, hogy egy titkosszolga egész nap a sorosista sajtót olvasná, aztán javaslatot tenne egy-egy cikk írójának a megfigyelésére. Nem lehetetlen, de szerintem még nem tartunk ott. Meg persze ismert tény, hogy volt újságíró, akinek a telefonján közvetlenül azután jelent meg a fertőzés, hogy kérdésekkel provokált.

Ki lehet tehát az, aki megfigyelésre javasol felforgató ellenforradalmárokat? Erre sajnos én sem tudom a választ. Csak sejtem.

Mellesleg az, hogy bírói helyet miniszteri engedély is elég valakinek a megfigyeléséhez, igazából semmit sem jelent. Érdemes áttanulmányozni ezt a telexes cikket, amiben a lap forrása elmondja, hogyan is működik ez:

A titkosszolgálatoknál külön jogi szakértők dolgoznak azon, hogy a miniszterhez vagy bíróhoz már eleve olyan indoklással kerüljön egy-egy kérelem, amiről pontosan tudják, hogy nem fogja visszautasítani. „A jogászunk dolga megtalálni, hogyan lehet valamit megcsinálni, nem az, hogy hogyan nem lehet” – mondta egy másik volt magas rangú titkosszolga, aki számos engedélykérésben vett részt, és egyetlen kérelmét sem utasították vissza soha.

A gyakorlatban az aláíráskérés úgy néz ki, hogy

minden héten vannak „aláírási napok”, amikor a lezárt borítékokba tett kérelmeket összegyűjtik és személyesen átviszik a miniszternek – jelenleg ez Varga Judit igazságügyi minisztert jelenti – vagy a bírónak, akivel a titkosszolgálat vezetőinek így eleve kialakul egy rendszeres személyes munkakapcsolata.

„Ez csak egy formai pofavizit. Sőt, ha régóta ismeritek is egymást, olyan is van, hogy már be se kell menni. Neki az a dolga, hogy higgyen nekem, és írjon alá” – mondta a volt titkosszolga.

Most őszintén... Tegye fel a kezét, aki meglepődött! Ismert tény az is, hogy a 2006-os, némi eufémizmussal "zavargások" névvel illetett periódus során a bíró elvtársak futószalagon rendelték el a hajdúk által összefogdosott zavargók előzetes letartóztatását, mindezt kizárólag egy (azóta tudhatóan) hamis tanúvallomársa alapozva, szubsztanciális bizonyíték nélkül.

Túlhatalmukban fuldokolva, - miközben a függetlenségükért vonyítanak, pedig épp elég számonkérhetetlenek és lazán megúszhatnak egy téves ítéletet, szinte következmények nélkül - derék bíráink (akiket én, a versenyszférában dolgozó adófizető tartok el) a Telex forrása szerint nemigen szokták alaposan megvizsgálni a befutó kérelmeket.

Untold 3 - A James Bond, aki túl keveset tudott

Számomra, és az ellenséges/rivális hatalmak kémszervezetei számára a legérdekesebb mégis az, hogy az unikornis-botrány eredményeképp kiderült, mi mindent nem tudnak a magyar szolgálatok.

Spoiler: sokminden van, ami túlmutat a képességeiken. Persze ez sem meglepő, hiszen hiába lehet következmények nélkül obstruktálni a nemzetbiztonsági bizottságot (ezzel gyakorlatilag kiiktatva az alattvalók igen limitált kontrollját is a titkosszolgálatok felett), azért időnként napvilágra kerül egy-egy nagyon elbalfaszkodott ügy. Emlékeztek még a kárpátaljai útlevélbotrányra? Hát a magyar szolgálatok átengedtek a nemzetbiztonsági átvilágításon egy fedett ukrán ügynököt? Ejjnye. Szigorú ez a nemzetbiztonsági átvilágítás, ha ellenérdekelt, nem szövetséges hatalmak kémei is átmennek rajta.

titkos.png

Kb. így tudok elképzelni egy magyar titkosszolgát. De maradjunk a témánál: unikornis.

Ha a célszemély készülékét kell lokálisan (azaz nem a telefon- és netszolgáltatótól szerzett adatokból) megfigyelni, akkor nyilvánvalóan nem képesek visszafejteni a végponttól végpontig titkosított (end-to-end encryption) üzenetküldő alkalmazások forgalmazását. Nem tudnak tehát saját bázisállomással (vagy hozzáférési ponttal), tanúsítványt hamisítva man-in-the-middle támadást végrehajtani, és nincs egy rohadt FPGA-juk sem.

Story time: egyszer egy régi munkáltatómnál az egyik ügyfél vásárolt néhány hardveres titkosítású pendrájvot. Miután kiderült, hogy ezek kulcskezelése defektes, szétkaptuk az eszközöket és a belőlük kiszedett kriptoprocesszorokkal építettünk egy készüléket, ami 20 darab titkosító processzorral másodpercenként többtízmillió aspektust tudott tesztelni. Ezt aztán arra használtuk, hogy teszteljük vele a szervezet dolgozóinak jelszavait és akiét sikerült megtörni a kijelölt időn belül, annak meg kellett változtatnia a jelszavát.

Szóval a magyar szolgálatok nem rendelkeznek azzal a tudással ami 2013-ban egy hobbista kriptográfus, két hekker, két programozó és pár extra szereplő rendelkezésére állt. Hát, nem egy NSA a mi kis birodalmi inkvizíciónk.

Zsebemben kicsiny Viktor ül?

Jöjjön a neheze: hogyan fedezheted fel az unikornist a saját eszközödön?

Mielőtt belemennék a részletekbe, érdemes visszatérni a licenszelési költségekhez: mivel nem olcsó buli, ezért nem valószínű, hogy neked is van unikornisos tamagocsid. Te és a telefonod és az unikornis (♫then we the 3 of us would be together, all that we do, we will do it for you♫ vajon hány fos dalt fogok még egyetlen czikken belül linkelni?), de hiába szeretnél fontosnak tűnni az istencsászár szemében, nem valószínű, hogy egy unikornis-licensz igencsak borsos árát megéred neki.

Ettől még persze van egy csomó, sokkal olcsóbb mód egy célszemély digitális életének megfigyelésére, de most ezekbe nem megyek bele. Nézzük a lényeget: nem a legbiztosabb módszer, de felhasználóként nagyjából ennyit tehetsz. Persze ha szeretnéd, hogy beköltözzek hozzád pár napra egy csomó hálózati eszközzel és egy kilométer vezetékkel, akkor megállapodhatunk, de szerintem érd be ennyivel.

Először is ha növekszik a kapcsolat latenciája és még néhány körülmény együttáll, akkor az unikornis feltételezheti, hogy megfigyeled a megfigyelőt és felfüggeszti a tevékenységét, tehát ha rosszul kezded el megfigyelni a hálózati adatforgalmadat, az baj lehet. Igazából célszerű a router/AP utánra tenni a gépedet, hogy az unikornisnak ne legyen gyanús, hogy nem egy routergyártó eszközére jellemző módon kommunikáló cuccal van kapcsolatban:

topologia.png

Másodszor: az unikornis - különösen, ha azt gyanítja, hogy le akarják nyomozni - jobban kedveli a nyilvános internetkapcsolatokat, tehát el kell távolítanod a jelszavas védelmet a routered beállításainál és olyan nevet kell megadni a hálózatnak, ami tartalmazza a "guest", "visitor", "public", "freewifi"/"free_wifi" kifejezéseket, vagy szinonímájukat.

Utána be kell iktatnod a saját eszközödet az unikornisgyanús készülék és az router/AP közé, hogy a gépeden menjen át a gyanús készülék adatforgalma, amit a Wireshark nevű programmal könnyedén megfigyelhetsz.

Itt egy lista azokról az URL-ekről, amikhez az unikornis kapcsolódhat (1407 sor, könnyen lehet, hogy nem a teljes lista) Az URL-lista után folytatódik a czikk, úgyhogy görgesd át):

baramije.net
documentpro.org
ikomek.info
monawa3ate.org
news-flash.net
oplata-shtraf.info
pay-penalty.info
photo-afisha.net
shtraf.info
tahmilmilafate.com
tahmilmilafate.info
uidebol.info
globalnews247.net
todaysdeals4u.com
telangana-news24.com
tibetnews365.net
jeeyarworld.com
latest-songs.com
bankportal.net
gossipsbollywoods.com
redstarnews.net
secretgirlfriend.net
securedlogin.org
waitingtoload.com
websiteconnecting.com
websitereconnecting.com
301-redirecting.com
365redirect.co
accomodation-tastes.net
accountant-audio.com
accountcanceled.com
accountsections.com
active-folders.com
additional-costs.com
addresstimeframe.com
ad-generator.net
adscreator.net
adsload.co
ad-switcher.com
advert-time.com
advert-track.com
agilityprocessing.net
alignmentdisabled.net
allergiesandcooking.com
alpharythme.com
apigraphs.net
appleleaveit.co
applicationcreation.net
a-redirect.com
a-resolver.com
arrowowner.com
assembled-battery.com
audienceflake.com
auditorcast.com
authenticangry.com
authenticated-origin.com
authlovebirth.com
autoredirect.net
avocadofight.com
av-scanner.com
awardpractice.com
axis-indication.net
babies-bottles.com
balancewreckpoint.com
bdaynotes.com
beanbounce.net
becomeiguana.com
behindaquarium.com
betterapplesearch.com
betterhandsblack.com
bigseatsout.net
billednorth.com
birdbathmorning.com
biscuit-taste.net
bitanalysis.net
bitfadepens.com
bitforeat.net
black-bricks.net
blindlydivision.com
blockedsituation.net
blogreseller.net
boldconclusion.com
bottlehere.com
boxes-mix.net
brand-tech.net
bubblesmoke.net
bubblesweetcake.com
buildingcarpet.com
buildyourdata.com
bulktheft.com
bulk-theft.net
bullgame.net
bundlestofear.com
bustimer.net
butterdogchange.com
cablegirls.net
calculatesymbols.com
candlealbum.com
carpetdignity.com
cartsafer.com
cashtowebmail.com
catbrushcable.com
celebrateyourdaynow.com
cellphone-inside.org
centersession.com
changesstarted.net
chatresponses.com
cheapcardonline.com
checkboxcart.com
checkboxfee.com
chickenwaves.com
chormnet3.com
classstylemap.com
cleanmiddle.com
clicktrack247.com
clients-access.com
clockmarkcoffee.com
closefly.com
cloudads.net
cloudbiggest.com
clubloading.net
clubsforus.net
companybreakfast.net
computer-set.com
com-reports.net
conditionalcell.com
conference-ballroom.com
confusedmachine.com
connecting-to.com
contacting-customer.com
content-blocking.net
contentsbycase.com
convertedversion.com
cookiescom.com
cookiesoutthere.com
cornclean.com
cottondecay.com
countrytrips.net
crimebackfire.com
crosslocated.net
crowndecoration.net
crownsafe.net
cssgraphics.net
cupscars.net
curiousrabbitgame.com
currentscan.net
currentwestpeople.com
dancersing.net
dashboardprompt.com
databasemeans.net
data-formula.com
deadwordsstory.com
dearlegendseed.com
designednetwork.com
destinytool.net
detailrush.net
deter-individuals.com
devicer.co
dhcpserver.net
diagram-shape.com
diningip.com
directbegins.com
directlyforuse.com
directurl-loading.com
discountads.net
displaytag.net
dns-1.co
dns-analytics.com
dnsclocknow.com
dns-direct.net
dnslogs.net
dnsmachinefork.com
dnsprotector.net
dnsroof.com
dns-upload.com
domain-control.net
domainloading.net
domainport.net
domain-resolver.net
domain-routing.com
domains-resolver.net
domesticwindow.com
donateyouroldclothes.net
donefordeal.com
doorcoffeebrown.com
dotroomeight.com
downgradeproduct.com
dramatic-challenge.com
driventicket.com
eardooraround.com
earsstrawsfive.com
effectivespeech.net
elementscart.com
eliminateadjust.com
e-loading.biz
email-plans.com
energy-dispatch.net
enoughtoday.org
entire-cases.com
equal-gravity.com
estatearea.net
everycolor-inside.com
everyuse.org
exchangenames.net
exchangenerate.com
existingpass.com
exoticsendurance.com
expired-getway.net
expiredsession.com
expiringdate.com
exploreemail.net
extend-list.net
externalprivacy.com
externaltransfers.com
extractsight.com
eyestoip.com
eyesunderspray.com
fadewallwine.com
fallround.com
fallsjuice.com
familyabroad.net
fashioncontainer.net
fastdirect.net
fatpop.net
feature-publish.net
feelbonesbag.com
feeltrail.com
fetchlink.net
filingwarranty.com
financecomments.net
firebulletfan.com
flashobligation.com
flashtraininggoal.com
flynewfries.com
foodeveryhour.com
forgetjustit.com
formatpainter.net
formattingcells.com
forward5costume.com
forward-page.com
free247downloads.com
freeshoemoon.com
functionalcover.com
gadgetproof.net
gate-sync.net
gearstereotype.com
getpoints.net
getspeednows.com
gettingchances.com
gettingurl.com
girlimstill.com
girlsyoulike.com
glasstaken.com
glittercases.net
globalcoverage.co
global-redirect.net
greatcitymore.com
greenbusnoise.com
greensmallcanvas.com
greenwatermovement.com
growstart.net
guardnotes.com
gumclockberry.com
handcraftedformat.com
hardthinmetal.com
hatsampledc.com
healthyguess.com
healthykids-food.com
hearsmugglergarden.com
heavy-flood.com
hillsaround.com
hitrafficip.com
holdingspider.com
holdmydoor.com
holdstory.com
holecatorange.com
horsefingercoffee.com
host-redirect.net
htmlmetrics.com
htmlstats.net
httpaccess.com
humandiven.com
humblebenefit.com
hundredsofdesigns.net
in2date.com
inbox-messages.net
industry-specialist.com
insertfilters.net
investormanage.net
ipjackets.com
ipurlredirect.com
itsthebrowser.com
judgeauthority.com
keepiptext.com
keepthiseasy.com
keynotepalm.com
knowingfun.com
knowseminar.com
landflatheart.com
landstofree.com
laptop-parts.org
last-chainleash.net
lawlowvat.net
layerprotect.com
layoutfill.com
leavehomego.com
legsfriesears.com
letyoufall.com
levelsteelwhite.com
lifenoonkid.com
limitedfeature.com
link-crawler.com
linking-page.com
link-scan.net
linksnew.info
littlefrogalarm.com
lizzardsnail.com
loading-ads.net
loading-domain.com
loadingpage1.net
loadingpage4.net
loading-page.net
loading-url.net
loadingurl.net
loadthatpage.com
looklifewhite.com
lowervalues.com
magicalipone.com
mailappzone.com
maingreatessay.com
mainredirecter.com
managedsnap.com
management-help.com
managingincluded.com
manydnsnow.com
maphonortea.com
martinipicnic.com
mealrentyard.com
meanspursuit.com
medicalcircle.net
merchant-businesses.com
mergeandcenter.com
methodslocal.com
mgifweb.com
mirrorgossip.com
mixershake.net
mixsinger.com
mobilebrowsing.net
mobilephonesme.com
modifytimezone.net
moneycheesecolor.com
moregatesthere.com
morning-maps.com
motiontastebad.com
motivation-go.com
mozillaname.com
multiplecurrencies.com
music-electric.org
music-headphones.org
muziclovers.org
mydarkarms.com
myfundsdns.com
mygummyjelly.com
myheartbuild.com
mylogfrog.com
mymanagement-service.com
mynewbesttime.com
myseesea.com
myself-dns.com
natural-ice.com
navywalls.com
nerdtvfan.com
net-protector.com
netstatistics.net
netvisualizer.com
network-bots.com
networkinfo.org
networkingloading.com
networkingproperty.com
neutralpages.com
neverwayneck.com
newenvelope.net
newipconfig.com
newip-info.com
newredirect.net
news-news.co
nicevibezaction.net
nightscloudwant.com
noodlegray.com
normalseason.com
normal-strength.com
nosemorningnine.com
notificationsneeded.com
noveletters.com
novoicenoprob.net
now-online.net
objectreduction.com
offspringperform.net
old-glasses.net
oldmywater.com
oneleadingchat.com
online-loading.com
onlycart.net
onlywebsite.org
openingquestion.org
operations-delivery.com
operations-shifts.com
opera-van.com
opposedarrangement.net
optionalshift.online
optionstoreplace.com
organicdiamonds.net
ourperfume.net
outgoingurl.com
page-host.net
page-info.com
pageisloading.net
pageredirect.co
pageupdate.co
painruncart.com
painting-walls.com
panelbreed.com
papervoice.net
particularmechanic.net
parties-fun.com
pc-views.net
performinghost.com
permalinking.com
phonemetrics.co
phonestats.net
physicalcheetah.com
pincattape.com
planeocean.com
playfantasticsplastic.com
pleaseusenew.com
pleaseusenew.net
popagency.net
popularmessages.net
port-connection.com
portredirect.net
possibilitytotransfer.com
pourcentfilers.com
poweredbycpanel.com
poweredlock.com
pprocessor.net
practical-basis.net
practicehazard.com
preferenceviews.com
preferring.org
presidentialagent.com
preventadmission.com
preventsusing.com
pride-industry.com
pride-industry.net
pridetomyself.net
primarystrike.net
prioritytrail.net
productsall.net
productsview.co
projectgoals.net
proudmorale.com
pub-dns.com
publishbig.net
purchaseusingcoins.com
puttylearning.com
qualityfeeling.net
quota-reader.net
raininscreen.com
randomlane.net
rapidredirecting.com
raresound.org
raw-console.com
reachcomputer.com
readirectly.com
realmythtrend.com
receiptpending.net
reception-desk.net
recordinglamping.com
redemptionphrase.com
redirect2url.net
redirectchannel.net
redirectcheck.net
redirect-connection.com
redirectconnection.net
redirectdoor.com
redirecteur.net
redirectgate.com
redirectingpage.net
redirecting-url.com
redirectingurl.net
redirectingurl.org
redirection-url.net
redirectit.net
redirectking.net
redirect-link.com
redirectload.com
redirectmotion.org
redirect-net.com
redirectnet.net
redirectool.com
redirect-protocol.com
redirectprotocol.net
redirect-service.net
redirectshare.com
redirect-systems.com
redirect-traffic.net
redirect-tunnel.net
redirect-webpage.net
redirectweburl.com
redirigir.net
reflectextension.net
regularhours.net
related-ads.com
relatedspams.net
reloading-page1.com
reloadinput.com
reloadpage.net
reload-url.com
reload-url.net
renewal-control.net
rentalindustries.com
results-house.net
revoke-dashboard.com
rhymeshey.com
righttriangle.net
roadwide.net
robotscan.net
rockbreakdown.com
safecrusade.com
safe-mondays.net
saltyapplepie.com
scannerservices.net
scaryaudience.com
scriptincluded.com
scriptsinstallers.com
searchjustdont.net
searchunit.net
sec-checker.com
securedloading.com
secured-url.net
secureyouradd.com
securisurf.com
securlaw.com
select-edition.net
send2url.com
sendhtml.net
sendingurl.com
sendingurl.net
seriousprotection.net
servingshade.com
severalheroes.com
sharepassageset.com
shipment-status.org
short-address.com
shortredirect.com
silverodgone.com
simplycode.co
site-lock.net
skillsforest.net
smallperfumerain.com
smallridebar.com
smokeshowshoe.com
smoothurl.com
social-artist.net
social-exercise.com
social-rights.com
sockstubename.com
somewarmremember.com
sparepresence.com
speechenforce.com
speedservicenow.com
spiritualbrakes.com
sportssaint.net
squaretables.net
sslbind.com
standartsheet.com
standstock.net
starreturned.com
startupsservices.net
stationfunds.net
staysystem.net
storageseminar.net
storelive.co
strangegloom.net
strategyroles.com
suitcasesmellnice.com
summermover.com
sunnydaylight.com
sunrise-brink.net
sunsetdnsnow.com
superlinks4u.com
sweetcup.co
sweet-water.org
syncingprocess.com
systemtrees.com
takecarhomes.com
takemallelectric.com
teachskate.com
techhelping.net
telephonequality.com
template-iso.net
tentrosegain.com
thankstossl.com
theappanalytics.com
thefuturearticle.net
theredirect.net
thesimplestairs.com
thoughtfulbundle.com
timelesscelebrity.com
timeofflife.com
tinyurler.com
todoinfonet.com
toggletools.com
tomorrowpastno.com
tookcheckout.com
topadblocker.net
topoems.com
towebsite.net
trade-agreement.com
transferbase.co
transferkeep.com
transferlights.com
transfer-rate.com
trendsymbol.net
trialvariable.net
trianglerank.net
tripleclickpays.com
tunnelprotocol.net
umbrellacover.net
unavailableentry.com
unionofteenagers.com
uniquesite.co
unusualneighbor.com
updating-link.com
updatingpage.com
updating-url.com
updating-url.net
updatingwebpage.com
upkeepno.com
url2all.net
urlconfig.net
url-configure.com
urlconnection.net
urldefender.net
url-direct.com
url-hoster.com
url-loading.com
urlpage-redirect.com
urlpush.net
url-redirect.net
urlredirect.net
urlregistrar.net
urlreload.net
urlscanner.net
urlupdates.com
urlviaweb.com
user-registration.com
varietyjobspaid.org
varietyregistrar.com
vault-encryption.com
viewstracker.com
volcanodistance.com
walkerpost.net
walkhatclock.com
wallagainsthall.com
walltome.com
wasted-nights.com
waterforplants.net
weakdistance.com
web-check.co
web-developper.net
web-domain.net
webexaminer.net
web-hoster.co
web-loading.com
web-loading.net
web-only.net
web-page.co
webpageupdate.co
webprotector.co
webprotocol.net
webresourcer.com
web-scanner.co
websconnector.co
websiteeco.com
websitetosubmit.com
web-spider.net
webstrings.net
websupporter.co
webtunnels.net
webupdater.net
web-url.net
webview-redirect.com
weddingbandsoft.com
wedding-strategy.com
welcomehosting.net
whereismytree.net
whynotyesterday.com
whypillyellow.com
willpurpleshe.com
winfoxflip.com
winter-balance.com
wishdownget.com
without-additional.com
witness-delay.com
wordstore.net
working-online.net
workshopmanager.net
wraptext.net
youaresostupid.net
youintelligence.com
youliehow.com
yourlastchance.net
yousunhard.com
14-tracking.com
1minto-start.com
24-7clinic.com
3driving.com
456h612i458g.com
7style.org
800health.net
911hig11carcay959454.com
accountnotify.com
activate-discount.com
actorsshop.net
actu24.online
addmyid.net
adeal4u.co
afriquenouvelle.com
aircraftsxhibition.com
ajelnews.net
akhbara-aalawsat.com
akhbar-aliqtisad.com
akhbar-arabia.com
albumphotopro.biz
alive2plunge.com
allafricaninfo.com
allbeautifularts.com
alldaycooking.co
allfadiha.co
allladiesloveme.com
all-sales.info
allthecolorsyoulike.com
allthegamesyouneed.com
allthemakeupyouneed.com
allthesongsyoulike.com
alluneed4home.net
android-core.org
android-updates.net
apiapple.com
apiwacdn.com
appointments-online.com
arabnews365.com
arab-share.com
arabworld.biz
arabworldnews.info
around-theglobe.co
ar-tweets.com
atlaslions.info
autodiscount.info
banca-movil.com
bargainservice.online
beautifulhousesaroundme.com
beethoventopsymphonies.com
benjamin-taganga.info
bestadventures4u.com
bestcandyever.com
bestfoods.co
bestfriendneedshelp.com
bestheadphones4u.com
besthotelsaroundme.com
bestperfumesnow.com
bestpresents4all.net
bestsalesaroundme.com
beststores4u.com
bestsushiever.com
better-deal.info
bicyclerentalnow.com
biggunsarefun.com
bl33pon6373.com
blackwhitebags.com
booking-tables.com
boysrbabies.co
breakfastisgood.com
breaking-extranews.online
breakingnewsasia.com
breaking-news.co
breakthenews.net
br-hashtags.com
brighttooth.net
brownandblueeyes.com
browser-update.online
br-travels.com
buildurlife.net
bunchi.club
businesssupportme.com
business-today.info
bussybeesallover.com
buymanuel.co
buypresent4me.net
calendarsapp.com
carrefour-des-affaires.com
cars-to-buy.com
cashandlife.com
casia-news.info
catfoodstorage.net
catsndogsproducts.com
cdnupdateweb.com
cdnwa.com
cell-abonnes.com
cellphonesprices.com
cellular-updates.com
cellularupdates.info
cellular-updates.online
centrasia-news.com
cheapapartmentsaroundme.com
cheaphostingtoday.com
cheapmotelz.net
cheapsolutions4u.com
cheaptransporting.net
check-my-internetspeed.com
chocolateicecreamlovers.com
chocollife.me
chubaka.org
classic-furnitures.com
clickrighthere.online
coffecups.online
coffee2go.org
colorfulnotebooks.com
colorsoflife.online
columbus-parking.com
coolasiankitchen.com
coolbbqtools.net
coolmath4us.net
cool-smartphone-apps.com
coupedumondepro.com
couponshops.info
cpr-appointments.com
cryptocurrecny.com
cryptokoinz.com
cryptopcoinz.com
csomagodjott.com
daily-sport.news
dancinglife.co
deal4unow.com
delivery-24-7.com
dental-care-spa.net
deportesinfo.com
diaspora-news.com
dinneraroundyou.com
discountmarkets.info
discountstores.info
discoveredworld-news.com
dogfoodstorage.net
dogopics.com
doitformom.com
doitforthefame-now.com
do-itonyour-own.com
domain-redirect.com
domainsearching.net
domain-security.org
donateabox.co
donateaflower.com
done.events
dowhatyouneed.com
dynamic-dns.net
easybett.online
easy-pay.info
ecommerce-ads.org
economic-news.co
editorscolumn.net
egov-online.com
egov-segek.info
egov-sergek.info
ehistorybooks.com
elitecarz.net
eltiempo-news.com
emonitoring-paczki.pl
entertainmentinat.com
e-prokuror.info
e-sveiciens.com
eura-cell.com
eurasianupdate.com
eurosportnews.info
event-reg.info
ex-forexlive.com
extrahoney.net
ezdropshipping.net
fabric-shops.com
face-image.com
fadi7apress.com
fantastic-gardens.com
fashion-live.net
fashion-online.net
fashionpark.info
fastfixs.net
femmedaffaire.com
fiestamaghreb.com
files-downloads.com
findavoucher.online
findgoodfood.co
finditout-now.com
findmyass.org
findmyfriendsnow.com
findmylunch.org
findmymind.co
findmyplants.com
findouthere.org
fishingtrickz.com
fitness-for-ever.com
flights-report.com
flights-todays.com
flying-free.online
fofopiko.org
foodforyou.info
foodiez.online
foto-top.info
foudefoot.live
freedominfo.net
freelancers-team.org
free-local-events.info
freshandsoftbread.com
freshsaladtoday.com
fundum8430.com
funinat.com
funinthesun4u.com
funintheuk.com
funnytvclips.com
fwupdating.com
gadgetsshop.info
getagift.info
getoutofyourmind.com
getphotosinstant.net
glassesofwine.com
globalsupporteam.com
golf-news.live
goodcookingonline.com
goodflowersinside.com
good-games.org
goodthoughts4u.com
goroskop.co
gostatspro.com
go-trip.online
gulfca.net
gulf-financials.com
gulf-news.info
hairdresseraroundme.com
halal-place.com
handcreamforyou.com
handymanwood.com
happiness4us.com
hdsoccerstream.com
health-club.online
hellomydaddy.com
hellomymommy.com
highclassdining.net
hmizat.co
holiday4u.work
homeishere.co
homemadecandies.net
host-one-more.com
hotelsauto.co
hotels-review.org
hotelstax.co
hotelsurvey.info
hothdwallpaperz.com
hotinfosource.com
hot-motors.com
housesfurniture.com
housing-update.com
howisurday.com
howtoexplorebirds.com
howtomakeavocadotoastandegg.com
hracingtips.com
icecreamlovesme.com
igiheonline.com
ilovemybeatifulnails.com
ilovemymilf.com
income-tax.online
indrive.info
ineediscounts.com
info24.live
infospotpro.com
infospress.com
insta-foto.net
internetmobilespeed.com
intim-media.net
investigationews.com
in-weather.com
islamic-news-today.com
islamiyaat.com
islam-today.info
islam-world.net
istgr-foto.com
iwantitallnow.com
jaimelire.net
just-one-left.com
karbalaeyat.com
kaspi-payment.com
keyindoors.com
kingdom-deals.com
kingdom-news.com
klientuserviss.com
koramaghreb.com
kurjerserviss.com
labonneforme.net
leadersnews.org
leggingsjustforyou.com
legyelvodas.com
legyelvodas.net
leleader.org
leprotestant.com
lesbonnesaffaires.online
lesportail.biz
liam-ryan.co
license-updater.com
lifedonor.net
like-the-rest.com
live-once.net
loading-images.com
loading-pag.net
localgreenflowers.com
loisiragogo.com
lonely-place.com
looking-for-two.com
lookitupnow.website
look-outsidenow.com
loschismescalientes.com
losnegocios.biz
lost-n-found.net
loveandhatenow.com
maghrebfoot.com
maghrebfunny.biz
mamba-live.com
mapupdatezone.com
massagetax.co
maymknch2026.co
medical-updates.com
megacenter.info
mercedesbenz-vip.com
mideast-today.com
miles-club.com
miralo-rapidamente.com
mobile-softs.com
mobile-update.online
mobile-updates.info
mobileweatherweb.com
mobi-up.net
moh-followup.com
moh-online.com
mondaymornings.co
moneycoincurrency.com
moneydigitalcurrency.com
moneyxchanges.com
mosque-salah.com
mosque-salah.net
mosquesfinder.com
motordeal.info
movie-tickets.online
moyfoto.net
m-resume.com
muftyat.com
muslim-world.info
muzicclips.com
mybrightidea.co
mydailycooking.net
myfiles.photos
myfreecharge.online
mygreathat.com
mykaspi.com
mylovelypet.net
mymobile-cell.com
mypostservice.online
my-privacy.co
mysadaga.com
myshoesforever.com
myshop4u.net
mystulchik.com
mysuperheadphones.co
myukadventures.com
nation24.info
nationalleagues.net
nbrowser.org
newandfresh.com
newandroidapps.net
newarrivals.club
newcooking.org
newdailycoupons.com
newmodel.online
newnhotapps.com
news-alert.org
newscurrent.info
newsdirect.online
news-gazette.info
newsofficial.info
newsofgames.com
newsofthemoment.net
newworld-news.com
nightevents.info
noextramoney.com
noloveforyou.com
nomorewarnow.com
noonstore.sale
noor-alhedaya.com
normal-brain.com
nosalternatives.com
nothernkivu.com
noti-global.com
noti-hot.com
noti-hoy.co
notisms.net
notresante-infos.com
nouveau-president.com
nouvelles247.com
novosti247.com
nuevaidea.co
odnoklass-profile.com
offresimmobilier.com
ok-group.org
one-isnot-enough.com
onetreeinheaven.com
online-dailynews.com
onlinefreework.com
onlineshopzm.com
onlygossip.info
only-news.net
onlytoday.biz
onthegoodtime.com
operatingnews.com
orange-updates.com
ourorder.info
outletsaroundme.com
outletstore.tech
papers2go.co
park4free.info
pastesbin.com
pathtogo.net
pay-city.com
paynfly.info
paywithcrytpo.com
phonering4you.com
photo-my.net
pickcard.info
picture4us.com
pine-sales.com
pizzatoyourplace.com
playwithusonline.com
pochta-info.com
politica504.com
politicalpress.org
politiques-infos.info
postainf.net
posta.news
ppcisdead.com
prikol-girls.com
privo7799add.net
promosdereve.com
promotionlove.co
puffyteddybear.com
purple-enveloppe.com
quitmyjob.xyz
quran-quote.com
rainingcats.net
readingbooksnow.com
regionews.net
reklamas.info
rentmotors.net
research-archive.com
reseausocialsolutions.co
reservationszone.com
reseufun.com
resolutionsbox.com
restaurantsstar.com
revolution-news.co
rewards-club.info
rockmusic4u.com
rockstarpony.com
rosegoldjewerly.com
rosesforus.com
russian4u.net
saladsaroundme.com
same-old.net
savemoretime.co
saveurday.net
securesmsing.com
sergek.info
services-sync.com
service-update.online
shia-voice.com
shoppingdailydeals.net
shortfb.com
shuturl.com
signpetition.co
site-redirecting.com
smarttarfi.com
snoweverywhere.com
soccerstreamingstars.com
social-life.info
somuchrain.com
so-this-is.com
specialgifts4all.com
sportupdates.info
sportupdates.online
sputnik-news.info
starbuckscoffeeweb.com
stars4sale.co
start2playnow.com
starting-from0.com
statisticsdb.net
stopmysms.com
stopsms.biz
sunday-deals.com
supportonline4me.com
surprising-sites.com
sync-cdn.com
syncmap.org
tablereservation.info
takethat.co
tastyteaflavors.com
telecom-info.com
tengrinews.co
theastafrican.com
thebestclassicalmusic.net
thecoffeeilove.com
thehighesttemple.com
thehoteloffers.com
the-only-way-out.com
theshopclub.org
thespaclub.net
theway2get.com
ticket-aviata.info
tiketon.info
tlgr-me.org
tobepure.com
tommyfame.com
top100vidz.com
top10gifts4men.com
top10leadsgen.com
topbraingames4u.com
topten-news.info
touristvaca.com
tradeexchanging.com
traffic-pay.com
traffic-updates.info
travel-foryou.online
travelight.online
traveltogether.link
tricksinswiss.com
trililihihi.com
t-support.net
turismo-aqui.com
tvshowcusting.com
un-limitededitions.com
unsubscribed.co
untoldinfo.net
updateapps.net
upgrade-sim-card.com
upload-now.net
uptownfun.co
urbestfriends.com
url-redirect.com
urlsync.com
urspanishteacher.net
utensils.pro
vanillaandcream.com
vastdealsnow.com
verify-app.online
videosdownload.co
videotubbe.net
vider-image.com
viedechretien.org
vie-en-islam.com
viewhdvideos.com
vipmasajes.com
viva-droid.com
vivrechezsoi.info
vkan-profile.com
volcanosregion.com
waffleswithnutella.com
watersport4u.net
weather4free.com
weatherapi.co
web-config.org
websites4yourhost.com
web-viewer.online
welovebigcakes.com
welovelollipops.com
welovemorningcoffees.com
wewantflowersnow.com
whatcanidowithbirds.com
whats-new.org
whereismybonus.com
whereismyhand.com
whereisthehat.com
windyone.net
wintertimes.co
wonderfulinsights.com
woodhome4u.com
xchange4u.net
xchangerates247.net
xn--nissn-3jc.com
xn--noki-t5b.com
xn--telegrm-qbd.com
xtremelivesupport.com
youcantpass.com
yourbestclothes.com
yourbestefforts.com
yourbestvaca.com
yourgreatestsmartphone.com
yourhotelreservation.info
yummyfoodallover.com
zednewszm.com
zm-banks.com
zm-weather.com
zsports-info.com
aalaan.tv
accounts.mx
add-client.com
adjust-local-settings.com
adjustlocalsettings.net
alawaeltech.com
alljazeera.co
appsgratis.com.mx
appsjuegos.com.mx
asrararabiya.co
asrararablya.com
asrarrarabiya.com
bahrainsms.co
bbc-africa.com
bestday-sales.com
blackberry.org.mx
bulbazaur.com
bulksender.info
bytlo.com
cell-mcel.info
checkinonlinehere.com
chistedeldia.mx
clubmovistar.com
cnn-africa.co
damanhealth.online
emiratesfoundation.net
erty.online
facebook-accounts.com.mx
fb-accounts.com
fbsecurity.co
findgroupon.com
gdfr.online
googleplay-store.com
icloudcacher.com
icrcworld.com
ideas-telcel.com.mx
instangram.com.mx
iusacell-movil.com.mx
kaidee.info
kenyasms.org
khaleejtimes.online
kra.center
manoraonline.net
mcel.info
mcel-update.com
megaticket.info
moz-noticias.com
mozsafety.com
mymensaje-sms.com
mz-vodacom.info
nation-news.com
network190.com
newtarrifs.net
nsoqa.com
ooredoodeals.com
pickuchu.com
qaintqa.com
qaoffers.net
redcrossworld.com
remove-client.com
remove-from-mailing-list.com
remove-from-mailinglist.com
remove-subscription.com
sabafon.info
secure-access10.mx
sms-center.info
smscentro.com
smser.net
smsmensaje.mx
sms-sending.net
sms-zone.org
thainews.asia
ticket-selections.com
topcontactco.com
track-your-fedex-package.com
trackyourfedexpackage.net
track-your-fedex-package.org
turkeynewsupdates.com
turkishairines.info
twiitter.com.mx
uaenews.online
univision.click
unlockaccount.net
unonoticias.net
unsubscribeinhere.com
updatedchargers.com
updatedcharges.net
vamizi.info
webadv.co
whatsapp-app.com
whatsappsupport.net
y0utube.com.mx

A Wireshark egy igen hasznos eszköz, minden hekker alapfelszerelése. Nem véd meg előle az inkognitó-mód sem:

asdasdasd.png

A naplózott adatforgalomban elég a DNS-csomagokra szűrni: mivel az unikornis nem egyszerű IP-címek alapján azonosítja a szervereit (az talán gyanúsabb lenne, mint az URL-ek), ezért nem nehéz elkapni az adatforgalmat. Mármint az adatforgalmazás tényét könnyű megerősíteni, de az üzenetek tartalma persze titkosítva van, tehát ha azt akarod tudni, hogy pontosan mit mond rólad az unikornis, akkor már más technikákat is be kell vetni.

P.S.: nem volt releváns találat. Kár, mert bár nem lenne könnyű, de kiverném rá.

Tervezem, hogy korlátozott számú felhasználó számára megnyitom a saját DNS-szerveremet (sokat nem bír el), így ők védve lehetnek az unikornis ellen, amíg az nem lesz képes DNS-lookup blokkolás esetén IP alapján is azonosítani a szervereit. Te hozzáférésért cserébe hozzájárulnál (pénzzel), hogy létrehozzak egy saját kis VPN-szervert, ahol az anonim böngészés mellett van tartalomszűrés (reklám- és rosszindulatú programokkal kapcsolatos adatforgalom blokkolása) a felhasználók számára?

Rejtett igazságok

 Az előző poszt után páran megkérdezték, hogy miért írok olyan módszerekről, amik még az átlagosnál nagyobb technikai tudású felhasználónak sem elérhetők. Techno-sznob lennék?

Nem. Na jó, legyünk őszinték: nem teljesen.

Egyrészt valamennyire szeretem fitogtatni felsőbbrendű intellektusomat, de alapvetően arról van szó, hogy

-Vagy nem tudod használni az általam alkalmazott módszereket:
kevesek számára hozzáférhető, de létezik egy PowaNoid nevű alkalmazás, ami a telefon áramfelvételének nem tervezett növekedésekor riaszt, hogy anomálus tevékenység történik. Ez csak akkor használható, ha jól be van állítva. Te tudtad, hogy a Xiaomi Mi 9T telefon másodlagos SIM-kártyájához tartozó GSM-modul vezérlője 85 miliwattot igényel az energiatakarékos készenléti állapot fenntartásához? Nem, nem tudtad. Ha a PowaNoid-ot akarod használni, akkor heteken át kell szopnod a faszt, amíg kiméred a telefon minden egyes IC-jének mindegy egyes állapotához tartozó áramfogyasztását, aztán létrehozod a szoftveres szabályokat. Én ezt nem fogom neked megtenni, mert minden telefonhoz külön meg kell csinálni (mivel a gyártók hajlamosak egy modell esetén is különböző forrásból beszerezni az alkatrészeket), te pedig nem fizetnél nekem annyit, amennyit kérnék érte.

-Vagy pedig teljesen különböznek a céljaink:
az előző czikkben megemlítettem, hogy ha megfigyelnek, akkor én is egy csomó értékes információt tudok kinyerni az engem megfigyelőről. Te azt akarod, hogy ne figyeljenek meg. Én azt akarom, hogy a megfigyelő ne fedezze fel, hogy én figyelem meg őt, miközben - mert képes vagyok rá - szigorúan kontrollálom, hogy milyen adatokhoz juthat a megfigyelésem által. Ahogy az írás mondja: "a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim". Tudom, kicsit sem vagyok arrogáns és öntelt. Vagy ahog Xerxész mondta:

xx.jpeg 

Goldstein is transznemű!

Kurvára le vagyok sújtva. Az unikornis-botrány jött és most éppen megy. Következmények nélkül. Talán mindenki azt gondolta, hogy ez most olyan horderejű lesz, amibe rásegítés nélkül is belebukik a mindenki által szeretett istencsászárunk.

Nem így lett, mert közben jött a Pride és a homofóbtörvény miatt a szexuális kisebbségekkel kapcsolatos odamondogatások tematizálták a közvéleményt. Az érzelmekre alapozó politizálás pedig működött, még az ellenzék érzelmeivel is: kiemelkedően művelt ismerőseimtől (itt most nem 80 helyett 85-ös IQ-ról beszélek, hanem olyasvalakikről, akik talán az ország legintelligensebbjei közé tartoznak) láttam egyik anti-homofóbiás posztot a másik után, és félreértés ne essék: nem azt mondom, hogy a homofóbia/transzfóbia ne lenne egy súlyos probléma az országban. Azt viszont állítom, hogy az unikornis és annak implikációi ennél azért fontosabbak, de a királyi udvar néhány kvázi buzizással megoldotta, hogy az alattvalók ne beszéljenek kellemetlen témákról.

Magyarország nem azért nem jogállam, mert nem kizárólag bíró engedélyezhet titkos adatgyűjtést, hanem az igazságügyi miniszter is (akinek a definíicója szerint szintén nem jogállam Magyarország). Nem is azért, mert a jogszabályi környezet miatt szinte lehetetlen valakit törvénytelen módon megfigyelni. Magyarország azért nem jogállam, mert egy jogállam kormánya egy unikornis-botrány után nagyon remélné, hogy csak belebukik a balhéba és annyival megússza. Mert egy jogállamban ilyenkor a királyi udvar egykori tagjai már azért perelnék az államot, mert nincs meg a törvényileg kötelező számú négyzetméterük a cellában (aminek még a kulcsát is eldobnák).

Tényleg képesek voltatok egy buzizás miatt félretenni az unikornist? Szégyellem, hogy magyar vagyok. Szerencsére ahogy a bajszos döbrögi is megmondta, nem vagyok a nemzet része.

Sírni tudnék, bazdmeg.

 ./EOF

A bejegyzés trackback címe:

https://thinkpol.blog.hu/api/trackback/id/tr2316651390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása